Instrumentaal muziekonderwijs:

Het instrumentale muziekonderwijs is de afgelopen jaren sterk onder druk komen te staan. Dat gebeurde onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen zoals het verminderen of afsluiten van subsidiestromen.

Als professional en ervaringsdeskundige heb ik een stap gezet om op deze ontwikkelingen te antciperen en een belangrijke vormgever te zijn in dit vernieuwingsproces.

Ik heb me de afgelopen jaren hierin verdiept. Ik heb mijn visie weergegeven in een essay en workshops voor  muziekschool docenten ontwikkeld.

In het kader daarvan bied ik instrumentale en vocale muziekdocenten een traject aan waarmee zij voorbereid worden op het geven van futureproof onderwijs. Het traject bestaat uit:

  1. Presentatie: Instrumentaal muziekonderwijs in groepen: groot, groter, grootst?
  2. Workshops: ‘Speelse werkvormen’ voor het instrumentale muziekonderwijs in groepen en klassikaal.
  3. Boekje met een verzameling speelse werkvormen behorend bij de workshop voor de deelnemers.
  4. Om dit veranderingsproces te ondersteunen en te implementeren, werk ik samen met Manfred Devilee van Devilee Management Consultancy aan een vernieuwingstraject voor Muziekscholen en Centra voor de Kunsten.
  5. Heeft u interesse in mijn traject, neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte op maat.

Agenda

30 mei 2018
06:30PM - 07:30PM
Klassenvorspiel Emlichheim Gitarren
02 juni 2018
07:00PM - 08:30PM
Grote Avond Dubbelgreep
09 juni 2018
11:00AM - 02:00PM
Workshop Saitenwechsel
24 juni 2018
05:00PM - 06:00PM
Open air Konzert Finale