In 2011 hebben Sytse, Saskia en Ferdinand het Asteria Ensemble opgericht. Dit ensemble richt zich op nieuwe muziek en presenteert al enkele composities, die speciaal voor hen gecomponeerd zijn.

De legendarische Cubaanse gitarist, componist en dirigent Leo Brouwer heeft in 2011 een nieuwe compositie aan Sytse en Saskia opgedragen. In oktober 2012 is het Asteria Ensemble special guest tijdens het Festival Leo Brouwer in Havana, Cuba. Na terugkeer van deze reis schreef Leo Brouwer in een email: "I could not resist the beauty of your interpretation, tomorrow I will send you another new song, and in a few weeks, the third new song" Inmiddels staat de complete nieuwe cyclus: Canciones Amatorias op de gelijknamige CD van het Asteria Ensemble. Deze wordt op 27 oktober 2013 gepresenteerd in de Doopsgezinde Kerk, Wolweverstraat 9 te Zwolle, om 15.00 uur

Daarnaast heeft de in New York wondende en met meerdere compositie prijzen onderscheiden componist Victor Kioulaphides,een aantal werken voor het Asteria Ensemble gecomponeerd. De 9 delige liederen cyclus Hesse Lieder, op gedichten van Herman Hesse en de 3 delige cyclus Violenstraat staan op de nieuwe CD Canciones Amatorias.

Auf Fl├╝geln des Gesanges
Schubert en Tijdgenoten is het nieuwe programma van het Asteria Ensemble: meesterwerken van Schubert en tijdgenoten, in eigen arrangementen voor counter tenor, mandoline/ mandoloncello en gitaar.

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

No events