Een gouden greep: de zeer getalenteerde, jonge mandolinist Ferdinand Binnendijk, winnaar van meerdere toonaangevende concoursen, met gitarist Saskia Spinder, kamermusicus in hart en nieren. Sinds 2011 vormen deze twee musici het mandoline gitaarduo Binnendijk Spinder.

In 2011 traden zij op tijdens het Festival Classique in Den Haag. Ferdinand Binnendijk is mandolinst en 1e prijswinnaar van onder andere het Prinses Christina Concours te den Haag en het ‘Concorso Raffaele Calace’ in Italië.

In 1985 won Saskia Spinder het IJsbreker Gitaar Concours, georganiseerd door de Stichting Gaudeamus in Amsterdam. Zij was gedurende 13 jaar ‘leading lady’ van het befaamde Segovia Guitar Quartet en begeleidt sinds 2008 counter tenor Sytse Buwalda.

In 2012 en 2015 was het duo te gast tijdens het Festival Leo Brouwer de Mùsica da Camera in Havana.

In 2013 en 2014 waren zij live te beluisteren op radio NPO 4 tijdens het programma Opium.

Op 4 december 2016 treedt dit duo onder andere op in de serie ‘Klassiek op zondag’ op Schokland met het programma ‘Concert d’ Aujourd’hui!’, met werken uit Spanje, Italië, Duitsland en Zuid-Amerika. De eerste CD van dit duo komt uit in december 2016. Nu alvast te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het programma omvat werken van Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Mario Castelnuovo- Tedesco, Leo Brouwer, Astor Piazzolla, Ernesto Cordero, Victor Kiouplaphides en Carlo Munier.

docxBooklet CD-Concert d'aujourd'hui! -Duo Binnendijk Spinder.docx

Agenda

No events