Solo CD Saskia Spinder

Uitnodiging 2019 02 11 om 12.03.04

De nieuwe CD van Saskia Spinder is klaar!

De Cd wordt gepresenteerd op 24 maart 2019, tijdens het jubileum concert, speciaal georganiseerd door Saskia, voor haar 40 jarig jubileum als prof in de muziek, haar 60ste verjaardag en de presentaite van haar solo cd.

De titel van de cd is Evocación, de werken die er op komen zijn de lievelingsstukken van Saskia, die zij gedurende haar carriére als gitarist speelde.

Lutherse Kerk 13:30 uur.

Na afloop is er koffie, thee en wat lekkers!

Première musical Die Schneekönigin

Op 17 december is de musical Die Schneekönigin in Duitsland in première gegaan. De musical is gecomponeeerd door Cees West van Jingo BV. De vertalingen van de teksten en de liedjes is gemaakt door Saskia Spinder

Duo Binnendijk Spinder op Radio 4

Op 22 december 2016 is Duo Binnendijk Spinder live te horen op Radio 4, bij het programma Opium. Ferdinand Binnendijk zal daar ook optreden met de pianist Laurens de Man.

Première: Stille Nacht, de musical

Op 15 december is in Laar (Duitsland) ‘Stille Nacht, de musical’ in première gegaan. De musical is geschreven en gecomponeerd door Cees West, van Jingo https://www.jingo.nl. De Duitse vertaling van de spreekteksten en de liedjes, is gemaakt door Saskia Spinder.

CD Duo Binnendijk Spinder

Op 2 december 2016 is de CD Concert d’Aujourd’hui! Van duo Binnendijk Spinder te bestellen door € 10,-- over te maken op NL11TRIO 0390490024 t.n.v. Music in CoCreation. Onder vermelding van CD Duo Binnendijk Spinder en je naam en adres, dan wordt de CD gestuurd.

Kinderleicht und Grenzenlos

Grenzen vervagen - verbinding door muziek.
In oktober 2016 is de liedbundel 'Kinderleicht und Grenzenlos' uitgekomen. Een grensoverschrijdend project waarbij kinderen in Kinderdag verblijf en basisschool liedjes in Duits, Plat-Duits en Nederlands leren. Doel van de bundel en het bij behorende video project is om kinderen in aanraking te brengen met de verschillende talen en zo verbindingen aan te gaan via de muziek en de taal en om leerkrachten een handvat te geven om gemakkelijk met dit repertoire in school aan de slag te gaan.

Alle redactie leden werken met repertoire in de scholen in de grens regio. Er wordt nauw samengewerkt met de leerkrachten van de scholen.
Voor workshops zie agenda.

Première Musical’ Das Mädchen mit den Schwefelhölzchen

December 2015 ging in Laar (Duitsland) de Duitse vertaling van de musical ‘Das Mädchen mit den Schwefelhölzchen in première.
De musical is geschreven en gecomponeerd door Cees West, van Jingo https://www.jingo.nl.  De Duitse vertaling van de liedjes, zijn gemaakt door Saskia Spinder en Marlene Bucher.

Grenzlieder Buch

Grenzen vervagen - verbinding door muziek
Saskia werkt momenteel in de redactie van de liedbundel 'Kinderleicht und Grenzenlos'.
Een grensoverschrijdend project waarbij kinderen in Kinderdag verblijf en basisschool liedjes in Duits, Plat-Duits en Nederlands leren. Doel van de bundel en het bij behorende video project is om kinderen in aanraking te brengen met de verschillende talen en zo verbindingen aan te gaan via de muziek en de taal en om leerkrachten een handvat te geven om gemakkelijk met dit repertoire in school aan de slag te gaan.
Alle redactie leden werken met repertoire in de scholen in de grens regio. Er wordt nauw samengewerkt met de leerkrachten van de scholen.

Asteria Ensemble - Cuba

Oktober 2015 was het Asteria Ensemble opnieuw voor een tour naar Havana, tijdens het door de Officia Leo Brouwer georganiseerde Festival Les Voix Humaines. Dit keer met het programma ‘On the wings of a song’ met meesterwerken van Franz Schubert en Mendelssohn Bartoldi.

Asteria Ensemble live op radio 4

Uitzending gemist: 13 mei 2014, 22.30 - 24.00 was het Asteria Ensemble live op radio 4. Liederen van Schubert in eigen arangementen.
Voor wie de uitzending heeft gemist:
Die Forelle 3'55", Schäfers Klagelied auf 43'55", Der Erlkönig op 52'15"
http://opiumop4.radio4.nl/uitzending/279274/Opium%20op%204.html 

Asteria Ensemble presenteerd nieuw programma: ‘Auf Flügeln des Gesanges’

Saskia en Ferdinand hebben meesterwerken van onder andere Franz Schubert bewerkt voor counter tenor, mandoline, mandoloncello en gitaar. Kom op 15 april 2014 om 15.00 uur luisteren in de Zwolse Muziekkamer naar dit verrassende programma. Het beroemde werk "Der Erlkönig", gezongen door Sytse Buwalda en begeleid op mandoloncello en gitaar in een eigen arrangement: laat je meevoeren in de duistere sfeer van dit lied.

SPOTIFY en iTUNES

De CD van het Asteria Ensemble is nu ook te beluisteren op Spotify en te koop op iTunes.
Search: Canciones Amatorias - Asteria Ensemble

RADIO 4 UITZENDING GEMIST

Asteria Ensemble was live op radio 4 op 20 november 2013 tussen 14.00 en 15.00 in Het geluid van....gepresenteerd door Edwin Rutten
http://radio.omroep.nl/f/167069 

Canciones Amatorias

Naar aanleiding van onze eerste kennismaking op het Internationale Gitaar Festival 2010 componeerde levende legende Leo Brouwer de prachtige Balada de un dìa de julio. Het oorspronkelijk voor vierstemmig a capella koor (1964) bedoelde stuk, op tekst van Frederico Garcia Lorca, werd voorzien van een virtuoze gitaarpartij en de vier stemmen verenigd tot één melodie. Het resultaat is overweldigend.

Na hun internationale debuut op het Leo Brouwer Festival in Havana, Cuba , kreeg het ensemble na twee weken een mail van maestro met de woorden "I could not resist the beauty of your interpretation, tomorrow, I send you another new piece; in a few days I send you the third new song of the songcycle ‘Canciones Amatorias’ ".
Dit tweede lied is Yo he de enseñarte el camino. Dit lied is, net als de Balada, oorspronkelijk voor 4 stemmig a capella koor gecomponeerd op een gedicht van de Cubaanse componist José Hernández. De herziene versie voor alt en gitaar is een compleet nieuw lied geworden met technische hoogstandjes en grote emotionaliteit.
Na drie weken kwam El Cantar de los Cantares, op tekst uit het Hooglied van Salomo. Dit lied der liederen is vol vuur en passie, ritmische wisselingen, en een hommage aan les Noces, van de door Leo Brouwer zo bewonderde Igor Strawinksy.
Samen vormen deze prachtige liederen de Canciones Amatorias. Een cyclus vol liefde en leven en de dood. Wij hopen dat u er evenzeer van zult genieten als wij.

Eigenzinnige programma's

In de loop van dit jaar zal het Asteria, naast het inmiddels op CD Canciones Amatorias uitgekomen programma "Sketches of life," een tweede programma brengen met de titel: "Auf FLügeln des Gesanges". Prachtige arrangementen van beroemde werken van onder meer Franz Schubert. 'Der Erlkönig' in een eigen arrangement voor counter tenor, mandoloncello en gitaar: een ware belevenis!

Victor Kioulaphides

De in Amerika levende componist Victor Kioulaphides heeft een liederen cyclus aan Sytse Buwalda en Saskia Spinder opgedragen. Het werk heet: “Violenstraat” en zal op CD uitgebracht worden. Op deze CD zullen meerdere, aan Sytse en Saskia opgedragen werken staan.

Asteria Ensemble naar Cuba VI Festival Leo Brouwer, de Música de Cámara.

Het Asteria Ensemble heeft een zeer succesvol debuut gemaakt tijdens het Festival Leo Brouwer de Música de Cámera in Havana. Uitverkochte zalen en een zeer anthousiast publiek en kritiek in de Granma, de staatskrant van Havana. Het ‘Festival Leo Brouwer de Música de Cámera’ was van 3 t/m 13 oktober 2012.

Agenda

No events