Naar aanleiding van onze eerste kennismaking op het Internationale Gitaar Festival 2010 componeerde levende legende Leo Brouwer de prachtige Balada de un dìa de julio. Het oorspronkelijk voor vierstemmig a capella koor (1964) bedoelde stuk, op tekst van Frederico Garcia Lorca, werd voorzien van een virtuoze gitaarpartij en de vier stemmen verenigd tot één melodie. Het resultaat is overweldigend.

Na hun internationale debuut op het Leo Brouwer Festival in Havana, Cuba , kreeg het ensemble na twee weken een mail van maestro met de woorden "I could not resist the beauty of your interpretation, tomorrow, I send you another new piece; in a few days I send you the third new song of the songcycle ‘Canciones Amatorias’ ".
Dit tweede lied is Yo he de enseñarte el camino. Dit lied is, net als de Balada, oorspronkelijk voor 4 stemmig a capella koor gecomponeerd op een gedicht van de Cubaanse componist José Hernández. De herziene versie voor alt en gitaar is een compleet nieuw lied geworden met technische hoogstandjes en grote emotionaliteit.
Na drie weken kwam El Cantar de los Cantares, op tekst uit het Hooglied van Salomo. Dit lied der liederen is vol vuur en passie, ritmische wisselingen, en een hommage aan les Noces, van de door Leo Brouwer zo bewonderde Igor Strawinksy.
Samen vormen deze prachtige liederen de Canciones Amatorias. Een cyclus vol liefde en leven en de dood. Wij hopen dat u er evenzeer van zult genieten als wij.

Agenda

No events